Groot assortiment
Handmatig geselecteerd
Aanbieders vergelijken
Handige blogs

Wordt de dwerghamster verboden in Nederland?!

Per 1 januari 2024 mogen russische-, roborovski- en campbelli dwerghamsters niet meer gefokt, verkocht of gehouden worden in Nederland.

De dwerghamster is één van de meest populaire huisdiertjes. Deze kleine, schattige hamstertjes hebben de harten van veel Nederlanders gestolen, maar tot de schrik van baasjes en fokkers gaat daar heel snel een eind aan komen. Vanaf 1 januari 2024 mogen Russische dwerghamsters, Roborovski dwerghamsters en Campbelli dwerghamsters niet meer gefokt, verkocht of gehouden worden in Nederland.

De 'positief'lijst

De russische dwerghamster, roborovski dwerghamster en campbelli dwerghamster zijn niet de enige 3 diersoorten die per 1 januari 2024 verboden zijn. Sterker nog, je mag nog maar een kleine selectie dieren wel als huisdier houden.

Welke hamsters mag je nog wel houden als huisdier?

  • Chinese dwerghamster
  • Goudhamster (syrische hamster)

Welke hamsters worden verboden?

  • Russische dwerghamster
  • Roborovski dwerghamster
  • Campbelli dwerghamster

Wat vinden wij hiervan?

Veel liefhebbers zijn hier natuurlijk helemaal niet blij mee. Ook wij vinden het een bijzondere keuze. Na jaren lang te hebben genoten van deze lieve diertjes herkennen ook wij ons niet in de argumentatie voor het verbieden van dit huisdiertje. Het zou gaan om o.a. overpopulatie en bijten.

Petitie voor het behoud van de russische dwerghamster als huisdier

Ben jij het ook niet eens met dit besluit? Teken dan ook de petitie: https://petities.nl/petitions/behoud-de-russische-dwerghamster-als-huisdier. Dit kan nog tot: 26-04-2023.

Meer weten over het verbod?

- https://www.derussischedwerghamster.nl/de-niet-zo-positieflijst/

- https://www.dwerghamster.nl/blog/index.php?m=07&y=22&d=10&entry=entry220710-172830&category=2