Groot assortiment
Handmatig geselecteerd
Aanbieders vergelijken
Handige blogs

Hoeveel kost een hamster?

Wanneer je overweegt een hamster te kopen vraag je je misschien af: hoeveel kost een hamster? In deze blog gaan we hier verder op in en zetten we de kosten voor je op een rijtje.

Wanneer je overweegt een hamster te kopen vraag je je misschien af: hoeveel kost een hamster? In deze blog gaan we hier verder op in en zetten we de kosten voor je op een rijtje.

Vind de beste prijzen op Hamstr.nl

Je bent hier op de juiste plek. Op Hamstr.nl vind je het grootste aanbod hamsterkooien en veel andere producten die je nodig hebt voor jouw hamster. Wij hebben het hele assortiment handmatig geselecteerd en vergelijken de allerbeste aanbieders met elkaar zodat jij niet teveel betaalt.

Hoeveel kost de hamster zelf? Ca. € 10,-

De aanschafkosten van een hamster zijn erg laag. Jouw hamstertje zelf kost waarschijnlijk ongeveer € 10,-.

 

Eenmalige kosten: tussen € 100,- en € 200,-

Naast de kosten voor de hamster zelf heb je het volgende nodig:

 • Hamsterkooi: minimaal € 60,-
  Vaak worden hamsterkooien geleverd met hele basic accessoires zoals een plastic huisje, een plastic voerbakje en een loopwieltje. De kwaliteit van de meegeleverde accessoires zijn niet geweldig, maar je kunt ze uiteraard wel gebruiken.
 • Houten hamsterhuisje: tussen € 5,- en € 15,-
  Wij raden aan om naast het plastic huisje ook een houten hamsterhuisje te kopen. De kosten hiervan liggen vaak tussen € 5,- en € 15,-
 • Loopwiel: ca. € 25,-
  Wil jij een loopwiel die niet piept en kraakt? Dan ben je al snel een behoorlijk bedrag kwijt (ca. € 25,-).
 • Zandbakje: ca. € 7,-
  Naast een voerbakje is het verstandig om ook een zandbakje in de kooi te zetten waar jouw hamster zich in kan wassen. Hiervoor kun je gewoon een terracotta voerbakje gebruiken.
 • Waterflesje: ca. €5,-
  Een waterflesje wordt niet vaak meegegeven bij het kopen van een hamsterkooi, vergeet deze dus niet te kopen wanneer je jouw hamster meeneemt.

 

Maandelijkse kosten: ca. € 25 per maand

Maandelijkse kosten bestaan voornamelijk uit de kosten voor hamstervoer, snacks, bodembedekking en badzand. Je moet de kooi regelmatig verschonen en het is goed om de bodembedekking dan ook te vervangen.