Groot assortiment
Handmatig geselecteerd
Aanbieders vergelijken
Handige blogs

Mannetjes vs vrouwtjes hamsters; welke kun je het beste kopen?

Als je nog een hamster gaat kopen dan vraag je je misschien wel af wat de verschillen zijn tussen mannetjes en vrouwtjes hamsters en of je hier rekening mee moet houden. Het korte antwoord is eigenlijk dat de verschillen heel erg klein zijn. Uiteindelijk zijn de individuele verschillen tussen hamsters van hetzelfde geslacht groter dan […]

Als je nog een hamster gaat kopen dan vraag je je misschien wel af wat de verschillen zijn tussen mannetjes en vrouwtjes hamsters en of je hier rekening mee moet houden. Het korte antwoord is eigenlijk dat de verschillen heel erg klein zijn. Uiteindelijk zijn de individuele verschillen tussen hamsters van hetzelfde geslacht groter dan tussen de twee geslachten. Het kan dus zijn dat je juist net wat pech of geluk hebt met jouw nieuwe huisdiertje.

De verschillen tussen een mannetje en vrouwtje:

Fysiek: Het grootste verschil zit in het uiterlijk van de hamster. Bij een mannetje zijn de testikels vaak duidelijk te zien, bij een vrouwtje uiteraard niet.

Energie: Mannetjes zijn vaak wat rustiger. Vrouwtjes zijn vaak wat actiever. De verschillen zijn echter klein. De individuele verschillen zijn groter dan de verschillen tussen de twee geslachten.

Geur: Vrouwtjes zouden iets meer stinken, maar ook dit is in mijn ogen geen reden om voor een mannetje of vrouwtje te kiezen. Je ruikt dit echt niet door het hele huis heen, misschien alleen iets meer als je er echt heel dicht op zit met jouw neus.

Meerdere hamsters in 1 kooi houden?

Dat is eigenlijk nooit een goed plan. Meerdere vrouwtjes bij elkaar (die niet bij elkaar uit het nest komen is een slecht idee) en meerdere mannetjes bij elkaar loopt ook uit op problemen. Een mix is ook niet goed voor de diertjes en zal ook kunnen leiden tot kleintjes, dus ook dat is geen geweldig plan.

Conclusie

De verschillen niet eigenlijk niet echt benoemenswaardig, kies daarom vooral een hamster die je leuk lijkt en houdt niet teveel rekening met het geslacht.